This web page requires JavaScript to be enabled.

JavaScript is an object-oriented computer programming language commonly used to create interactive effects within web browsers.

How to enable JavaScript?

Fit Studio Team

Lars Toma

Mijn bike fit carriëre begon in 2014 met de Body Geometry Fit video analyse tool. Nadat ik mijn BG Fit certificatie van Dr. Andy Pruitt behaalde kwam het meten echt in de lift en kort daarna mocht ik mijn eerste proffesionele renner in de Fit Studio verwelkomen. Ik was één van de eerste fitters in Nederland die met het Retül systeem ging werken. Dit voelde destijds echt nog als pionierswerk want het was even wennen om dit nieuwe systeem in de bestaande workflow in te passen. Maar toen het kwartje eenmaal viel merkte ik dat de dynamische metingen van Retül Fit een veel accurater beeld geven van hoe de rijder beweegt op de fiets.

Zelf heb ik ook een hoop profijt gehad van een betere fietshouding. Mijn voornaamste probleem in de tijd dat ik veel wedstrijden reed was zadelpijn. Vooral als ik meerdere dagen achter elkaar in het zadel zat. Uit de analyse bleek dat een wijder zadel veel beter bij mijn lichaam aansluit en dat was een echte doorbraak voor mij. Ik rijd niet meer zo veel wedstrijden maar hou er wel van mezelf uit te dagen. Zo heb ik in 2023 de Mittelgebirge Classique gereden. Een ultra endurance race van bijna 1100km in vier en een halve dag. Dankzij een perfecte fietspositie heb ik deze uitdaging zonder problemen uit kunnen fietsen!

Ik hou ervan om te blijven leren en een diverse groep fietsers te helpen met het vinden van de perfecte fietspositie. Of je nu een enthausiaste fietser, triathleet of prof wielrenner bent, ik werk graag mee aan jouw optimale rijervaring.

Luuk Herben

Sinds dat ik me kan herinneren heb ik de wielersport gevolgd met bijvoorbeeld de Amstel Gold Race en de Volta Limburg Classic in mijn achtertuin. Vanaf mijn 12e ben ikzelf actief wielrenner en heb ik op veel plekken en in veel landen mijn passie mogen uitvoeren. Door de jaren heen ben ik erachter gekomen hoe belangrijk een juiste fietshouding is, om blessures te voorkomen, je prestaties te verbeteren en om simpelweg je fietsplezier te vergroten.

Door de grote interesse in het wielrennen en in de anatomie en de biomechanica van het menselijk lichaam is de Bikefit een perfecte combinatie. Ik kan in de bikefitstudio helemaal mijn ei kwijt als het komt op analyses maken en naar oplossingen zoeken.