Hoewel er veel onderzoek naar de juiste zadels en fietsafstelling is om zadelpijn te voorkomen blijft de ontwikkeling van het zeem een beetje achter.
De mensen van Megmeister vonden dat dit beter kon en hebben de afgelopen twee jaar aan een oplossing gewerkt. Wat bleek: De padding in vrijwel alle fietsbroeken verliest tijdens een lange rit het vermogen om schokken effectief te absorberen. Het foam verliest de lucht binnen de poriën waardoor je na verloop van tijd gewoon de klappen van de fiets te verduren krijgt.

De oplossing voor dit probleem is het vervangen van foam door een zogenoemd warp aero suspension system dat tijdens lange fietsritten zijn verende capaciteit beter weet te behouden en de druk op het zadel efficiënter verdeeld.
Dit klinkt natuurlijk goed op papier maar werkt het ook echt? Megmeister heeft in vier verschillende landen diverse rijders deze nieuwe technologie uit laten testen en met behulp van drukmeting is gekeken naar de prestaties. Wat blijkt: Het 3D WAS systeem werkt beter dan de demping van de grote fietskledingfabrikanten van dit moment

Maar met padding alleen heb je natuurlijk nog geen goede fietsbroek. De L8 Bib Short is vervaardigd van een geweven 4 way stretch materiaal dat niet alleen je spieren ondersteund en vibratie tegengaat maar ook nog eens 20% lichter is dan normale geweven broeken. De L8 Bib Short is supersnel drogend, voert transpiratie efficiënt af, is ademend en biedt UV bescherming 50+. De fietsbroek van de toekomst is geariveerd!

De Megmeister L8 Short Bib is vanaf nu verkrijgbaar voor 189,99